Madeleine Tunbjer och Clea van Berkel, mor och dotter, har numera ett generations-boende där vi utifrån våra olika åldrar och perspektiv driver BorderLAND Farm.


Vi har rötter på Österlen sedan 1700-talet, men det är kanske våra olika urbana erfarenheter som drivit oss tillbaka hit. Vi är båda utbildade konstnärer vilket banat väg för ett intresse för konstnärliga fördjupningar med samhällsanknytning.


Där i behovet av att adressera samtidens utmaningar, kände vi också att vi ville lära oss mer om den kunskap som gått förlorad, både i den industriella och postindustriella samhällsidé som underminerat uthålliga system för både människor och övriga arter. Vi fann kunskapen om både planetära och lokala samband, funktioner och relationer i permakultur och utbildade oss inom det.

"Borderland Farm är inte en kompromiss; för många ligger fokus på hetsig karriär, upplånad konsumtion, digital uppmärksamhet, eller antal hektar, men här på lite drygt 1000 kvadratmeter ryms gemenskap, tid, två generationer,

71 stora och små träd, habitat för vilda fåglar, svampar, hönor, hundar, mikroliv, matförsörjning, vattenreserver, inlagring av kol, livskraft och frihet.”

Clea